Ізоморфізм просторових моделей і стилістики в романах „Улісс” і „Фіннеганів помин” - Мітроусова, Т. (Питання літературознавства, 2009)
Розглядаються романи Дж. Джойса „Улісс” та „Фіннеганів Помин” в аспекті створення особливого художнього світу. Виокремлюється ізоморфізм просторових моделей, чим доводиться особливий прояв міфологізму в поетиці письменника. Доводиться, що нестандартні стилістичні авторські засоби відображення дійсності відбито на усіх рівнях художнього матеріалу. Фундаментальна рефлексуюча самототожність конструктивних елементів джойсівського тексту визначається як гарантія його значущого рецептивного потенціалу.