Франків поетичний цикл «Скорбні пісні»: аспекти поетики - Швець, А. (Слово і Час, 2021)
У статті комплексно проаналізовано Франків поетичний цикл «Скорбні пісні», який увійшов до другого видання збірки «З вершин і низин» (1893). Кожен із дев’яти віршів осмислено з погляду генології, образності, художніх засобів, особливостей версифікації, а також інтертекстуальних паралелей на рівні ремінісценцій та алюзій. Звернено увагу на характер ліричного героя, внутрішній сюжет циклу, хронотопну організацію, лейтмотиви, фольклорні перегуки.