Олег Олександрович Козак (Слово і Час, 2022)
12 березня 2022 р. після евакуації з окупованого села Березівка Бучанського району Київської області загинули головний бібліограф відділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка Олег Козак та його неповнолітній син Ярослав. О. Козаку 5 квітня виповнилося б 52 роки.