Синтез, структура та воденьсорбційні властивості сплавів Nd₀,₅Pr₀,₅MgNi₄₋ₓFex та Nd₀,₅Pr₀,₅MgNi₄₋ₓCuₓ (x = 0,5, 1, 2) - Вербовицький, Ю.В.; Завалій, І.Ю.; Лютий, П.Я.; Березовець, В.В. (Доповіді НАН України, 2021)
Нові сплави Nd₀,₅Pr₀,₅MgNi₄₋ₓ(Fe, Cu)ₓ (x = 0.5, 1, 2) синтезували методом порошкового спікання, для яких досліджено кристалічну структуру та воденьсорбційні властивості. Рентгенівським дифракційним методом порошку визначено їхню кристалічну структуру (структурний тип MgCu₄Sn). Для трьох сплавів синтезовані гідриди із орторомбічною структурою. Для всіх сплавів виготовлено електродні матеріали та отримано основні їх електрохімічні характеристики: максимальну розрядну ємність та циклічну стабільність. Отримані результати порівнювали зі спорідненими сполуками складу Nd₀,₅Pr₀,₅MgNi₄₋ₓCoₓ.