Інформаційна модель процесу піднімання великорозмірних покриттів - Осипов, О.Ф.; Черненко, К.В. (Наука та інновації, 2020)
Вступ. Розвиток інформаційних систем сьогодні дозволяє створювати принципово нові та удосконалювати наявні технологічні рішення й методи піднімання великорозмірних покриттів. Проблематика. Розробка нових організаційно-технологічних рішень, технологій та методів вимагає системних і комплексних досліджень ще на початкових етапах їхнього створення за допомогою сучасних програмних комплексів. Такі дослідження необхідні для усунення недоліків, які можуть виникнути як результат хибних рішень. Мета. Обґрунтувати організаційно-технологічні рішення при розробці нової технології піднімання великорозмірних покриттів шляхом створення інформаційної моделі процесу піднімання великорозмірного покриття певної деталізації для аналізу складових процесу, умов та недоліків, що виникають при використанні нової технології зазначеного процесу. Матеріали й методи. Дослідження і розробка інформаційної моделі процесу піднімання великорозмірних покриттів за допомогою знову створюваних вантажопідйомних крокуючих модулів. Використано імітаційно-візуальний метод моделювання процесу, умов та об’єктів, що проходять та задіяні при підніманні великорозмірних покриттів. Результати. В процесі моделювання на основі запропонованої інформаційної моделі процесу, як певний послідовно-дискретний порядок візуальних образів та параметрів, що досліджуються, було розглянуто організаційно-технологічні особливості використання нової технології піднімання великорозмірних покриттів із одночасним влаштуванням постійних опор та визначено величини дослідних параметрів. Висновки. Створення інформаційної моделі процесу, яка за суттю належить до класу імітаційних моделей, дозволило значно скоротити час та обґрунтувати прийняті організаційно-технологічні рішення при розробці нової технології. Це дало змогу не тільки порівняти та визначити умови, за якими зазначена технологія має значні переваги над вже наявними, але й у процесі моделювання удосконалити її.