Аналіз високочастотної модуляції несучих гармонік періодично нестаціонарного випадкового сигналу - Яворський, І.М.; Юзефович, Р.М.; Личак, О.В. (Доповіді НАН України, 2022)
Проведено аналіз кореляційних і спектральних властивостей періодично нестаціонарного випадкового сигналу (ПНВС), несучі гармоніки якого модульовані за амплітудою та фазою високочастотними стаціонарно зв’язаними випадковими процесами. Показано, що кореляційні функції сигналу та його перетворення Гільберта є однаковими, а їх взаємокореляційні функції мають протилежні знаки. Отримано представлення вузькосмугового ПНВС у вигляді стаціонарних, але періодично-нестаціонарно зв’язаних компонент. Показано можливості виділення й аналізу їх квадратур з використанням перетворення Гільберта.