Наративна точка зору і реалізація розповідної стратегії в романі Д.Г. Лоуренса „Сини і коханці” - Панченко, В. (Питання літературознавства, 2009)
Досліджується наративна конфігурація роману Девіда Герберта Лоуренса, „Сини і коханці”. При аналізі різноаспектності персонажної реалізації вискористовується поняття „точки зору”, запроваджене в наратології Генрі Джеймсом та англо-саксонською школою і розвинуте російським лінгвістом та семіотиком Борисом Успенським у праці „Поетика композиції”.