Розроблення інноваційних наноматеріалів для біомедичних застосувань (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 листопада 2021 р.) - Єфімова, С.Л. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено найважливіші результати фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок відділу наноструктурних матеріалів ім. Ю.В. Малюкіна Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України зі створення нових багатофункціональних наноструктурованих матеріалів на основі люмінесцентних редокс-активних та сцинтиляційних нанокристалів, які є перспективними для застосування в біомедичній сфері та фармацевтиці. Показано, що наночастинки на основі оксидів рідкісноземельних елементів мають великий потенціал для використання в медичній практиці.