Про результати виконання цільового проєкту "Геофізичні дослідження літосфери зони зчленування Східно-Європейської та Західно-Європейської платформ України у зв’язку з перспективами нафтогазоносності" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 24 листопада 2021 р.) - Старостенко, В.І. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено найважливіші результати, отримані під час виконання зазначеного проєкту, які мають вагоме значення для пошуків мінеральних та енергетичних ресурсів у надрах України і дають нову унікальну інформацію про природу тектонічних процесів, що впливають на формування та розташування родовищ корисних копалин. Сформульовано науково обґрунтовані пропозиції для проведення геолого-пошукових робіт на корисні копалини у зоні зчленування Східно-Європейської та Західно-Європейської платформ на території України.