Економіка України в імперативах низьковуглецевого розвитку - Геєць, В.М. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді висвітлено розроблені фахівцями НАН України базові засади оновлення чинної Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року з огляду на необхідність розширення її секторального охоплення та вдосконалення організаційно-правових механізмів її реалізації. Наведено сценарні модельні розрахунки з урахуванням середньострокових цілей щодо скорочення викидів парникових газів відповідно до оновленого національно визначеного внеску України, заявлених нашою країною довгострокових цілей з формування вуглецево нейтральної економіки, а також змін, які очікуються у зовнішній торгівлі країн ЄС.