Наукові засади кібербезпеки об’єктів критичної інфраструктури (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 9 лютого 2022 р.) - Летичевський, О.О. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді обґрунтовано необхідність створення нових, більш ефективних засобів кібербезпеки для виявлення та аналізу зловмисної поведінки на основі методів штучного інтелекту та алгебраїчного підходу. В умовах гібридної війни це насамперед стосується кіберзахисту та кібербезпеки об’єктів критичної інфраструктури України. Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України завдяки знаній у світі школі академіків В.М. Глушкова — О.А. Летичевського є лідером з використання алгебраїчного підходу та методів штучного інтелекту для розроблення ефективних, критичних до безпеки систем і має великий досвід їх тестування та верифікації.