Кристалохімічні параметри феритів–гранатів - Лісняк, С.С.; Перкатюк, І.Й.; Кріцак, С.Л.; Панчак, Б.Б. (Украинский химический журнал, 2006)
Досліджено кристалохімічні параметри — міжатомні відстані та період елементарної комірки гранатів. Із застосуванням методу кристалоквазіхімії розглядається можливість прогнозування нових сполук типу гранату і їх фізико-хімічних властивостей. Встановлюються межі, у яких змінюються міжатомні відстані, приводиться рівняння для теоретичного визначення параметра елементарної комірки гранатів.