Хімізм утворення α-епоксипероксиду з епіхлоргідрину, трет-бутилгідропероксиду та калій гідроксиду - Єлагін, Г.І.; Гевусь, О.І.; Мизюк, В.Л.; Кобрин, Л.О.; Сидоров, Ю.І. (Украинский химический журнал, 2006)
Методами формальної кінетики, паперової і газорідинної хроматографії та ЯМР 1¹Н спектроскопії доведено, що з двох можливих схем процесу утворення 1,2-епокси-3-трет-алкілпероксипропану за реакцією епіхлоргідрину з трет-алкілгідропероксидами та КОН більш вірогідною є двостадійна — приєднання алкілгідропероксиду і наступне відщеплення гідроген хлориду.