До 70-річчя академіка НАН України В.Д. Походенка (Украинский химический журнал, 2006)
9 січня 2006 року виповнилось сімдесят років від дня народження віце-президента Національної академії наук України, директора Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України академіка НАН України Віталія Дмитровича Походенка.