Відомий український зварник та електротехнік (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України В.К. Лебедєва) - Лобанов, Л.М. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено пам’яті знаного фахівця в галузі електрозварювання, електротермії та перетворення електричної енергії, лауреата Ленінської премії (1966), Державної премії СРСР (1986), двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1976, 2004), заслуженого діяча науки і техніки України (1992), лауреата премії імені Є.О. Патона НАН України (2002), заступника директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України (1970—1994), доктора технічних наук (1959), професора (1963), академіка НАН України (1972) Володимира Костянтиновича Лебедєва.