Ізотопний аналіз селену, збагаченого ізотопом ⁷⁴Se, на мас-спектрометрі із жевріючим розрядом - Курочкін, В.Д. (Украинский химический журнал, 2006)
Розглянутo особливості мас-спектрометричного аналізу ізотопних співвідношень селену із використанням жевріючого розряду в атмосфері аргону як джерела йонів матеріалу зразка. За допомогою математичної моделі розраховано склад плазми жевріючого розряду з метою оцінки впливу молекулярних йонів на інтенсивності йонних струмів ізотопів селену та визначення необхідної роздільної здатності приладу. Обговорюються методи пробопідготовки при аналізі порошків непровідних матеріалів.