Про перспективи розвитку літієвого виробництва та хімічних джерел струму в Україні. Одержання літію з мінеральної сировини (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 25 травня 2022 р.) - Кириллов, С.О. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наголошено, що в Україні є необхідний науковий потенціал і досвід для розвитку та впровадження оригінальних підходів та методик видобутку і збагачення літійвмісної сировини, а також створення перспективних літійвмісних матеріалів для високопотужних літій-іонних хімічних джерел струму, які відіграють ключову роль на сучасному етапі розвитку джерел енергії.