"Словарь української мови" за редакцією Бориса Грінченка в оцінці українських мовознавців - Гнатюк, І.С. (Лексикографічний бюлетень, 2014)
«Словарь української мови» за редакцією Бориса Грінченка є своєрідним підсумком і найвищим досягненням трьохсотлітнього розвитку української лексикографії, якщо її початком уважати 1596 рік, коли «дидаскал» Лаврентій Зизаній Тустановський видав у Вільні книжку під назвою «Наука до читання і розуміння письма словенського», у якій було вміщено «Лексис сиріч реченія вкратце собранны. И из словенскаго языка, на простый рускій діалект истолкованны».