Особливості виявлення семантики інтенсивності через наскрізний чинник у фразеологізмах зі спільним компонентом на фіксованому місці - Дідун, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2016)
Актуальність дослідження ґрунтується на семантичному аспекті вивчення фразеології та обумовлена потребою розгляду засобів реалізації семантики інтенсивності ФО. Метою статті є розгляд експліцитних засобів виявлення семантики інтенсивності у ФО та виявлення наскрізного чинника в аналізованих фразеологічних структурах. Матеріалом дослідження стали ФО, які містять в тлумаченні показники інтенсивності та у складі яких є спільний структурний компонент на фіксованому місці (також і у факультативному варіанті) – службове слово (прийменник), визначений з урахуванням його семантики.