Галактика Слова (до 90‑річчя від дня народження доктора філологічних наук Галини Макарівни Гнатюк) - Вознюк, Ю. (Лексикографічний бюлетень, 2017)
З-поміж когорти українських мовознавців ХХ століття вирізняється постать доктора філологічних наук Галини Макарівни Гнатюк. Коло її наукових інтересів охоплювало історію української мови, термінологію, лексикологію та лексикографію, граматику. Особливе місце в її науковому доробку посідала лексикографія. Галина Макарівна відома як одна з укладачів і редакторів академічного тлумачного «Словника української мови» в 11 томах (1970-1980). Чимало зробила дослідниця й для розвитку української термінологічної лексикографії за десять років (1957-1967) роботи вченим секретарем Словникової комісії при Президії АН УРСР.