Формування фінансово-промислових конгломератів в українській металургії у 1999–2004 рр. - Головко, В.В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
Стаття присвячена проблемі становлення фінансово-промислових груп України на зламі ХХ–ХХІ ст. Проаналізовані корпоративна історія таких конгломератів як «Приват», «Інтерпайп», «Індустріальний союз Донбасу», «Систем Кепітал Менеджмент». Розглянуті також зміни у державній промисловій політиці.