«Трудові почини» робітників України в 1930-ті рр.: міфи та реальність - Мовчан, О.М. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
Досліджено взаємини влади і робітників УСРР у контексті організації сталінським керівництвом громадських рухів у підтримку політики форсованої індустріалізації: соціалістичного змагання, стахановського руху, рухів раціоналізаторів і винахідників, та за оволодіння новою технікою.