Основні етапи розвитку Київської обласної контори «Торгсин» - Мельничук, О. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті розглядаються основні етапи функціонування Київської обласної контори «Торгсину» — від появи перших магазинів мережі до практичної ліквідації торговельної системи на території Київщини. На основі архівних матеріалів, більшість з яких до наукового обігу введено вперше, розкрито економічні та суспільні передумови стрімкого розвитку «Торгсину» в Україні, показано структуру мережі та динаміку її розвитку, висвітлено процес та обставини розформування Київської обласної контори «Торгсин».