Продовольча криза і голод 1928–1929 рр. в оцінках українського населення - Гриневич, Л.В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті з’ясовуються оцінки українським населенням причин голоду 1928– 1929 рр., визначаються особливості негативної політичної активності в УСРР, обґрунтовується теза про тісне переплітання в ній національних і соціальних мотивів.