Роль ВУАН в актуалізації культурної ідентичності національних меншин Правобережжя у міжвоєнний період (на прикладі роботи Волинського науково-дослідного музею) - Лобода, Т. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті висвітлюються напрями політики ВУАН стосовно культурної ідентичності національних меншин. На підставі масиву архівних документів розглядається робота Волинського науково-дослідного музею в руслі політики коренізації. Значну увагу приділено співпраці етнографічного відділу музею з науковоми організаціями Всеукраїнської академії наук.