«Нам ніколи гратися в кохання…»: студенти радянської України 1920-х рр. - Рябченко, О.Л. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті на основі широкого кола джерел і літератури, досліджуються особливості приватного життя студентів радянської України, їхнє ставлення до питання кохання, сім’ї та шлюбу, а також аналізуються практики студентської сексуальності на фоні радянської повсякденності 1920-х років.