Діяльність Комітету Південно-Західного фронту Всеросійського Союзу міст під час головування Федора Штейнгеля (1915–1917 рр.) - Кузьміна, І.В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті досліджується діяльність Комітету Південно-Західного фронту Всеросійського Союзу міст з листопада 1915 до 20 липня 1917 року, коли його очолював Федір Рудольфович Штейнгель. Висвітлюється діяльність відділу допомоги населенню та дитячого підвідділу. Особливу увагу приділено діяльності в Галичині та Буковині, а саме: будівництво закладів для дітей-сиріт, їх навчання і виховання, допомога мирному населенню. Розглядається питання створення Комітетом власного журналу та музею.