Греки Надазов’я: стратегії виживання в умовах розбудови тоталітарного суспільства (друга половина 1920-х років) - Бацак, Н.І. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
Автор робить спробу розглянути специфічні способи поведінки і рішень, властиві грекам Надазов’я у другій половині 1920-х років. Зміни у структурі ментальності, які відбулися в умовах кардинальних політичних, соціокультурних та економічних перетворень, є одним з істотних внутрішніх чинників розвитку стратегії виживання цієї етносоціальної групи.