Проблема статусу Криму у боротьбі місцевих політичних сил під час проголошення Кримської АСРР - Бикова, Т.Б. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
У статті розповідається про те, які саме труднощі стояли перед кримською місцевою владою під час проголошення на Кримському півострові республіки, які причини покликали її до життя та як саме відбувалося створення Кримської АСРР.