Оптимізація твердофазного імуноферментного аналізу для індикації тешовірусів свиней - Бова, Т.О.; Дерев’янко, С.В.; Сорока, В.І. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Представлені результати оптимізації прямого сендвіч-варіанту твердофазного імуноферментного аналізу (ТІФА) для індикації тешовірусів свиней (ТВС) – збудників енцефаломієлітів свиней. Одержані та охарактеризовані біологічні реагенти, оптимізовані умови проведення проміжних етапів реакції. В даному варіанті виявляються штами, які належать до 1-го серотипу ТВС.