Ефективність пробіотичного препарату БПС-44 - Дерев’янко, С.В.; Дяченко, Г.М.; Божок, Л.В.; Прокопенко, О.І.; Пономаренко, В.П. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Вивчено ефективність бацилярного препарату субтиліс (БПС-44), розробленого на основі штаму Bacillus subtilis-44 р. Результатами виробничих дослідів підтверджено високу біологічну активність виробничого штаму та лікувальну, профілактичну й рістстимулюючу ефективність препарату. Показано доцільність його застосування як силосної закваски. За результатами проведених досліджень розроблено та затверджено у відповідному порядку нормативно-технічну документацію, удосконалено технологію виготовлення та контроль якості препарату.