Алкілювання 2-(4-оксо-3,4-дигідро-2-хіназолініл)ацетонітрилів - Хиля, О.В.; Воловненко, Т.А.; Туров, О.В.; Воловенко, Ю.М. (Украинский химический журнал, 2006)
Встановлено, що алкілювання 2-(4-оксо-3,4-дигідро-2-хіназолініл)ацетонітрилів приводить до послідовного утворення 2-(3-метил-4-оксо-3,4-дигідрохіназолініл)ацетонітрилів, 2-метил-2-(3-метил-4-оксо-3,4-дигідро-2-хіназолініл)пропаннітрилів, 2-бензил-2-[4-(бензилокси)-2-хіназолініл]-3-фенілпропаннітрилів.