Електронні та рентгенофотоелектронні спектри і будова β-дикарбонільних комплексів міді (II) з масивними лінійними та розгалуженими алкільними замісниками - Коваль Л.І.; Ільницька, О.Л.; Дзюба, В.І.; Кордубан, О.М.; Пехньо, В.І. (Украинский химический журнал, 2007)
Ряд не досліджуваних раніше β-дикарбонільних комплексів міді (II), у порівнянні з деякими відомими, вивчено у розчинах та у твердому стані сукупністю спектральних методів (рентгенофотоелектронна спектроскопія, електронна спектроскопія поглинання у видимій області, спектроскопія дифузного відбиття та коливальна спектроскопія). Електронні спектри поглинання вивчалися в різних за полярністю та координуючою здатністю органічних розчинниках. Статистична обробка даних електронної спектроскопії проводилась за допомогою програми Peak Fit Module (PFM). На основі одержаних результатів зроблено висновок про плоскоквадратну будову координаційного вузла [CuO₄] в досліджених сполуках.