Одержання та особливості синтезу п’ятишарових фаз і сполук Aᴵᴵ₁₋ₓLa₄₊ₓTi₅₋ₓFeₓO₁₇ (Aᴵᴵ = Ca, Sr, 0 < х < 1) iз систем сумісноосаджених гідроксикарбонатів - Тітов, Ю.О.; Слободяник, М.С.; Чумак, В.В. (Украинский химический журнал, 2007)
Встановлено існування неперервного ряду п’ятишарових перовскітоподібних фаз складу Aᴵᴵ₁₋ₓLa₄₊ₓTi₅₋ₓFeₓO₁₇ (АII = Са, Sr, 0<х<1) та дослідженo механізм їх синтезу із систем сумісноосаджених гідроксикарбонатів. Показано, що він не залежить від складу фаз і включає стадії утворення, розкладу та твердофазної взаємодії проміжних кристалічних продуктів. На прикладі сполуки La₅Ti₄FeO₁₇ показано, що при синтезі товстоблочних (n ≥ 5) сполук типу AnBnO3n+2 склад проміжних оксидних кристалічних фаз і характер їх фазових перетворень залежать від хімічної природи осаджувача.