Синтез та дослідження фаз високого тиску в оксидних вакуумних конденсатах - Заславський, О.М. (Украинский химический журнал, 2007)
Рентгенографічно та електронографічно досліджені вакуумні конденсати оксидів металів ІІІ і ІV груп та їх бінарні композиції МО₂—М’₂О₃, одержані методом лазерного випаровування. Утворення в цих конденсатах фаз високого тиску В-форм Sc₂O₃, Y₂O₃, Tb₂O₃, Dy₂O₃, Ho₂O₃, Er₂O₃, Tm₂O₃, Yb₂O₃ та титанату самарію Sm₂Ti₂O₇ з шаруватою перовскітоподібною структурою пов’язується з виникненнями внутрішніх напружень у процесі формування за механізмом П → Р → К оксидних плівок на полікристалічних молібденових підкладках.