Екстракційно-фотометричне визначення купруму (І) астрафлоксином - Балог, Й.С.; Рущак, М.М. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено умови утворення комплексів купруму (І) з хлорид-йонами та астрафлоксином. При рН 4–9 комплекси екстрагуються ароматичними вуглеводнями та естерами ацетатної кислоти. При 562 нм молярний коефіцієнт світлопоглинання в толуені становить 0.81×10⁵ дм³×моль⁻¹×см⁻¹. Розроблено методику екстракційно-фотометричного визначення купруму (І) в стічних водах.