Взаємодія телуровмісних тієно[3,2-е][1, 3]тіазоло[3,2-a]-піримідин-11-ій галогенідів з О-нуклеофілами - Хрипак, С.М.; Русин, І.Ф.; Сливка, М.В.; Лендел, В.Г. (Украинский химический журнал, 2007)
Вдосконалено методику одержання телуровмісних тієно[3,2-e][1,3]тіазоло[3,2-a]-піримідин-11-ій галогенідів. Встановлено, що взаємодія цих солей з такими О-нуклеофільними реагентами, як ацетат, карбонат, гідрооксид та метилат натрію, селективно приводить до єдиного продукту лужного гідролізу — (тієно[2,3-d]піримідин-1-іл)-3-тіо-1-пропан-телуратної (IV) кислоти.