Модифікаційні предикатні запити - Шекета, В.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
В даній статті запропоновано спосіб інтелектуалізації інформаційних систем на основі баз даних і знань нафтогазової предметної області через використання формально-логічного апарату модифікаційних предикатних запитів , як інструменту формування і поповнення бази знань і підтримки процедури виконання логічного висновку.