Нанокомпозити на основі магнетиту - Горбик, П.П.; Петрановська, А.Л.; Сторожук, Л.П.; Лук’янова, Н.Ю.; Кордубан, О.М.; Махно, С.М.; Чуйко, О.О.; Чехун, В.Ф.; Шпак, А.П. (Украинский химический журнал, 2007)
Одержано магніточутливий носій лікарських засобів на основі магнетиту з поліакриламідним шаром. Створено модель магнітокерованого лікарського препарату цитостатичної дії, що містить платидіам, та вивчено її властивості. Досліджено цитотоксичну дію одержаної моделі in vitro на клітини лінії MCF 7. Методами ІЧ-Фур’є спектроскопії, рентгенофазового та диференціального термічного аналізу, рентгенівської фотоелектронної спектроскопії вивчено будову полімерного шару при рідинно-фазовому модифікуванні поверхні магнетиту γ-амінопропілтриетоксисиланом.