Комплексоутворення Pd (II) на поверхні силікагелю, активованого N-(5-меркапто-1,3,4-тіодіазол-²⁻іл)-N’-пропілсечовинними групами - Трохимчук, А.К.; Бойченко, І.М.; Лещенко В.М. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено процеси сорбції паладію (II) на поверхні силікагелю, хімічно модифікованого N-(5-меркапто-1,3,4-тіодіазол-2-іл)-N’-пропілсечовинними групами (МТПСС). Цей силікагель кількісно вилучає паладій у широкому діапазоні кислотності від 4 М HCl до pH 4 за рахунок комплексоутворення з поверхневими групами з коефіцієнтами розподілу на рівні n×10⁵ см³/г. Показано можливість використання МТПСС для сорбційно-десорбційно-фотометричного та сорбційно-фотометричного визначення паладію з використанням спектроскопії дифузного відбиття.