До питання про гістерезис, вертикальний злам вольт-амперної кривої поблизу активаційно-пасиваційного переходу та осциляційну поведінку в електрохімічних системах - Юзькова, В.Д.; Нечипорук, В.В.; Ткачук, М.М. (Украинский химический журнал, 2007)
Запропоновано математичну модель анодного розчинення металу в потенціостатичному режимі при наявності процесу пасивації, яка успішно пояснює такі експерементальні факти як гістерезис, вертикальний злам i—E-кривої в області активно-пасивного переходу та осциляційну поведінку на основі адекватної кінетики процесу активації—пасивації металу. Знайдено умови виникнення множинності стаціонарних станів та осциляторних розв’язків і побудовано відповідні біфуркаційні діаграми в площині параметрів системи.