Синтез і фізико-хімічнi характеристики чутливих шарів сенсорів на основі поліакрилової кислоти - Бухтіяров, В.К.; Гребенніков, В.М.; Крюченко, О.Ю.; Манорик, П.А.; Єрмохіна, Н.І. (Украинский химический журнал, 2007)
Показано, що використання трисацетилацетонату мангану (III) як ініціатора полімеризації дозволяє здійснювати контрольований методом п’єзокварцевого мікрозважування синтез з газової фази тонких плівок поліакрилової кислоти з акрилової кислоти. Встановлено, що синтезована плівка поліакрилової кислоти оборотно зв’язує пари води та амоніаку.