Визначення Сd (II) за допомогою метилтимолового синього методом твердофазної спектрофотометрії - Костенко, Є.Є. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено взаємодію Сd (II) з метилтимоловим синім у фазі полімерного аніонообмінника. Встановлено оптимальні умови реакції і склад утворюваного на поверхні комплексу, запропоновано схему взаємодії на межі розділу фаз. Розроблено методику твердофазного спектрофотометричного визначення Сd (II) з межею виявлення 0.22 мкг/см³.