Каталітична активність оксидів міді в реакції окиснення сажі - Забуга, В.Я.; Цапюк, Г.Г.; Яцимирський, В.К.; Романівська, А.В.; Вербецька, Т.Г. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено окиснення сажі киснем повітря у присутності оксидів міді при атмосферному тискові у діапазоні температур 633—703 К. Визначено константи швидкості каталітичного процесу. Знайдено оптимальний діапазон значень вмісту каталізатора в зразку, за межами якого похибки константи швидкості значно зростають. Одержано порівняльні характеристики активності оксидів міді і марганцю.