Особливості імуноферментного аналізу рослин картоплі культури in vitro - Волкова, І.В.; Коломієць, Л.П. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Проведення імуноферментного аналізу рослин культури in vitro ускладнено особливостями фізіологічного статусу рослин та особливостями інфекційного процесу внаслідок застосування активної терапії. Нами адаптовано використання пероксидазних імуноферментних діагностикумів, сконструйованих з використанням препаратів “виснажених” антитіл, для вірусологічного аналізу пробіркових рослин картоплі. Встановлена необхідність при негативному результаті ТІФА застосовувати додатковий електронномiкроскопiчний контроль зразкiв картоплi культури in vitro через можливість значного зниження концентрації вірусу внаслідок застосування активної терапії, а також проведення аналізу після стабiлiзації фiзiологiчного статусу рослин шляхом вирощування їх у вiдкритому грунтi або оптимiзацiї температурного режиму, фотоперiоду та газообмiну в умовах пробiрки.