Реакції тетраалкоксидів германію зі сполуками двокоординованого фосфору, які містять кратні P=N-зв’язки - Брусиловець, О.А.; Віниченко, О.В.; Брусиловець, А.І.; Лампека, Р.Д. (Украинский химический журнал, 2010)
Встановлено, що при взаємодії алкоксидів германію складу Ge(OR)₄ (R = Me, Et) зі сполуками (Me₃Si)₂NPNSiMe₃ та (Me₃Si)₂NPNCMe₃ у середовищі бензолу протікають реакції 1,2-приєднання по кратному зв’язку P=N, які приводять до утворення чотиричленних германовмісних гетероциклів, замкнутих містковим атомом кисню алкоксидної групи. Висновки про перебіг хімічних реакцій та будову одержаних сполук зроблені на основі ЯМР-спектроскопії (³¹Р, ¹³С, ¹Н). Вивчено деякі хімічні властивості одержаних сполук.