Структурні властивості сполук системи PrAg₂—PrAl₂—PrGe₂ при 873 K - Козак, Р.С.; Гладишевський, Р.Є. (Украинский химический журнал, 2010)
У системі Pr—Ag—Al—Ge на перерізі PrAg₂—PrAl₂—PrGe₂ при 873 K на основі рентгенівських порошкових дифракційних даних встановлено фазові рівноваги. Виявлено існування неперервного ряду твердих розчинів PrAg₀.₈Ge₁.₂—PrAl₁.₅₅₋₁.₄₈Ge₀.₄₅₋₀.₅₂ із структурою типу AlB₂ та обмежених твердих розчинів на основі тернарних сполук PrAg₁.₄Ge₀.₆, PrAgGe, PrAl₁.₄₂₋₀.₉₈Ge₀.₅₈₋₁.₀₂ із структурами типів Fe₂P, LiGaGe, α-ThSi₂ відповідно. Для твердих розчинів визначено параметри елементарних комірок і показано, що кожна із структур реалізується при певному значенні концентрації валентних електронів на один атом статистичної суміші Ag/Al/Ge.