Синтез нанорозмірних систем (Li, La){Ti, Nb}O₃ методом золь–гель - Кобилянська, С.Д.; Гавриленко, О.М.; Гомза, Ю.П. (Украинский химический журнал, 2010)
Методом золь–гель з використанням хлоридів та нітратів металів отримано наночастки літійвмісних титанату та ніобату лантану зі структурою дефектного перовскиту. Показано, що утворення титанату літію-лантану з середнім розміром часток (d) приблизно 15 нм відбувається при температурі 700 °С. На відміну від ніобату формування перовскиту La₀.₅Li₀.₅TiO₃ проходить в одну стадію, без проміжних сполук, що також нехарактерно для інших методів синтезу даного складного оксиду.