Розв’язання прямокутних та розріджених систем лінійних рівнянь з матрицями в моделях В. Леонтьєва - Семчишин, Л.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2009)
У статті розглянено новий підхід до розв’язання системи лінійних алгебраїчних рівнянь В. Леонтьєва із прямокутними λ-матрицями. Створено оптимізаційну модель з матрицями міжгалузевого балансу та запропоновано ефективний обчислювальний метод реалізації цієї моделі. Проаналізовано деякі нові підходи до обчислювальних алгоритмів. Описано ефективний метод розв’язування розріджених систем лінійних алгебраїчних рівнянь із блочними елементами.