Діаграма стану системи NaF—LiF—LaF₃ - Файдюк, Н.В.; Сокольський, В.Е.; Роїк, О.С.; Близнюк, А.В.; Савчук, Р.М.; Омельчук, А.О. (Украинский химический журнал, 2010)
Методами диференціально-термічного, рентгенофазового аналізів та ІЧ-спектроскопії досліджено потрійну систему NaF—LiF—LaF₃ та взаємодію між компонентами. Побудовано діаграму стану, що характеризується наявністю евтектики складу (% мол.) NaF(44)—LiF(42)—LаF₃(14), з температурою плавлення 580 ± 5 °С, перитектики NaF(45)—LiF(39)—LaF₃(16) (Тпл = 595 ± 5 °С, яка відповідає сполуці NaLaF₄ з інконгруентним характером плавлення.